Čokoládová šou

Na tuto akci jsme se všichni moc těšili a očekávali jsme příjezd paní Lucie Průšové, která nám přišla ukázat ruční výrobu čokoládových bonbónů a seznámit nás s pěstováním a zpracováním kakaových bobů. Paní Lucie se přihlásila do projektu „JEŽÍŠKOVA VNOUČATA“, aby splnila přání našich klientů. Přijela k nám z Prahy-Západ, kde má vlastní cukrářské studio. Pracovní zkušenosti sbírala jak v zahraničí, tak i v Čechách a její řemeslo jí přináší potěšení. Jak sama říká „nevětším základem výborné čokolády, jsou kvalitní suroviny, a podmínky pěstování a následný převoz čokoládových lupínků.“ Nejdříve paní Lucie čokoládu rozehřála a pak následně jí několik minut míchala, chladila na speciální kamenné desce a měřila přesnou teplotu, aby se všechny ingredience spojily v lesklou, hladkou hmotu. Po přípravě čokolády si paní Lucie připravila pomerančovou a smetanovou náplň. Do forem z kvalitní umělé hmoty, nejdříve nalila samotnou čokoládu a pak přebytek vylila, aby ve formě zbyla jen malá vrstva čokolády. Po zatuhnutí, se formy naplnily příchutí a následně se zazátkovaly další vrstvou čokolády. Když přišlo na vyklápění bonbónů z formy, všichni napjatě pozorovali, jak se práce povedla. Jak jinak než výborně, lesklé bonbóny se v ústech rozpouštěly a jejich lahodná chuť nás překvapovala. Byl to krásný kulinářský zážitek, ještě jednou děkujeme za předvedení cukrářského řemesla a seznámení s kvalitní čokoládou.

zpět na seznam galerií ...